Więcej szczegółów o cateringu świątecznym - zajrzyj w to miejsce.
Ostatni miesiąc roku to czas, który spędza się głównie z najbliższymi, jednak imprezy świąteczne odbywają się także w firmach. Częstokroć kadra firmy organizuje je sama, własnoręcznie przyrządzając bożonarodzeniowe smakołyki, jednakże w sporych przedsiębiorstwach ten sposób działania raczej sprawdza. By więc ułatwić sobie zadanie planowania firmowych obiadów bożonarodzeniowych, zarówno na dziesiątki osób, jak i tych w niewielkim gronie, warto skorzystać z usługi cateringu świątecznego.
Zupy, dania rybne, uszka z kapustą i grzybami – o cateringu świątecznym
Naturalnie na wigilijnym stole powinny zająć swoje miejsce typowe świąteczne dania. To przede wszystkim ryby, jak chrupiący filet z łososia albo karpia, jak również zupy – koniecznie barszcz czerwony i żurek, a opcjonalnie także zupa grzybowa. Nie powinno brakować też uszek z kapustą i grzybami, które przeważnie podawane są razem z wspomnianym powyżej barszczem czerwonym. Firmowa impreza świąteczna nie byłaby pełna bez chłodnych zakąsek, m.in. bez sałatki warzywnej lub śledzia w śmietanie. Warto również zadbać o słodki akcent na koniec spotkania. Na stół świąteczny rekomendujemy kutię z rodzynkami, makowiec bądź lekki sernik.
Catering świąteczny – nie zwlekaj z tym do ostatniej chwili!
Za planowanie Wigilii w firmie powinno się wziąć się z kilkunastodniowym wyprzedzeniem. Należy wyznaczyć dzień spotkania oraz dopasować go do planów urlopów pracowników. Umożliwia to dokładne określenie potencjalnej liczby uczestników imprezy, a ostatecznie ułatwi zamówienie stosowną ilość porcji. Warto porozmawiać z pracownikami o menu i wspólnie zdecydować się na te dania z oferty firmy cateringowej, które wszystkim smakują. Istotne jest także to, żeby ustalić czy ktokolwiek z pracowników ma alergię, przykładowo na orzechy, które znajdują się w deserach, albo są w załodze firmy osoby, które nie jadają mięsa i ryb. Dla tych pracowników należy zamówić potrawy odpowiadające ich preferencjom dietetycznym. Firmy cateringowe zajmujące się przygotowaniem meny świątecznego zbierają zlecenia przez większą cześć grudnia, ale nie należy robić tego w ostatniej chwili.
Dane adresowe:
Lastrada Catering Sp. z o.o.
ul. Piastowska 47
30-067 Kraków
Mob.: +48 500 250 967
E-mail:
[email protected]